Condoleance

Hier kunt u een bericht achterlaten voor nabestaanden, wij zorgen ervoor dat dit in het officiële condoleanceregister komt.

Ga naar condoleanceregister..

Blog

Nieuws, foto’s en andere wetenswaardigheden.

Ga naar de blog..

Referenties

Lees hier reacties van anderen en of laat uw reactie achter via info@deuitvaartzorg.nl. 
 

Ga naar referenties..

De uitvaartzorg

 • Na het overlijden komt het zorgen voor de overledene op de eerste plaats.
  Deze laatste verzorging doen wij samen met de nabestaanden, tenzij u daarover andere wensen heeft. 

  We bekijken per moment wat goed voelt en op welke manier dat kan.

  Wanneer u dat wil is het bijna altijd mogelijk dat de overledene in de eigen omgeving blijft. 
  Thuis in de kamer, de slaapkamer of op een andere vertrouwde plek. Dit kan tot aan de uitvaart of het moment waarop u een andere keuze maakt. Graag begeleiden we u ook hier bij uw keuze door de mogelijkheden toe te lichten. In overleg kiezen we de manier waarop de overledene wordt opgebaard; in bed, op een baar of in de kist.


  Een andere keuze is het opbaren in een rouwcentrum; ook daar is de mogelijkheid om als nabestaanden mee te helpen met de laatste verzorging. U kunt zelf aangeven hoe vaak u een rouwbezoek wilt inplannen. Bij een aantal uitvaartcentra is het ook mogelijk om gebruik te maken van een 'eigen' kamer, een sfeervol ingerichte kamer die gedurende een aantal dagen ter beschikking is van de nabestaanden. U ontvangt een eigen sleutel en krijgt op die manier dag en nacht toegang.
  Zo kunt u in alle rust afscheid nemen.

 • Het is belangrijk een goede beslissing te nemen over het begraven of cremeren. Misschien is het al duidelijk, maar als er nog geen keuze gemaakt is, is het van belang dat dit zorgvuldig gebeurt; de voor- en nadelen worden naast elkaar gezet en afgewogen. Pas wanneer dat gebeurd is worden afspraken gemaakt over de plaats en de tijd.

  Crematie
  In Nederland kiezen de meeste mensen voor cremeren. Cremeren is een snel proces, waarna de as gedurende een maand in het crematorium blijft. Daarna kunnen de nabestaanden over de as beschikken. De as kan worden verstrooid of begraven, in een sierurn thuis worden bewaard of worden verwerkt in een sieraad. 
  We werken nauw samen met de crematoria in Veldhoven, Eindhoven en Heeze

  Begraven is een langzaam en natuurlijk proces, waarbij nabestaanden een plek hebben om naar toe te gaan. Er zijn diverse begraafplaatsen in de omgeving. Een eigen graf wordt uitgegeven voor 20 jaar en kan daarna telkens met 10 jaren worden verlengd. De kosten van begraven verschillen per begraafplaats maar zijn hoger dan de kosten bij cremeren. Daarbij komen nog de kosten van een grafmonument.

  Natuurbegraafplaats
  Een natuurbegraafplaats geeft de mogelijkheid om uw dierbare te begraven, in een natuurgebied waar eeuwige grafrust geldt. Ook de as kan in een biologische urn op die manier worden begraven. We werken veel samen met Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze.
  Daar bent u  ook na het afscheid altijd welkom om in alle vrijheid tijdens een wandeling uw verdriet te verwerken. De natuur biedt troost.

 • De rouwkaart maken we graag zo persoonlijk mogelijk.
  Een passende keuze uit verschillende kaarten die we op voorraad hebben of een zelf ontworpen kaart. Een eigen portret, een foto die herinnert aan een dierbare plaats of mooi moment, een passend gedicht of een tekst uit een lied. Dit alles kan de basis zijn voor een geheel eigen ontwerp.

  Kaarten, bidprentjes, dankkaarten, misboekjes, wij kunnen maken wat uw wensen zijn. Van het ontwerp wordt altijd een drukproef gemaakt ter goedkeuring of aanvulling. De ontwerpen worden iedere keer weer anders gemaakt, ieder ontwerp is uniek.
  We denken hierbij graag met u mee.

   

 • Wij voeren een uitgebreide kistencollectie
  Daarin is veel mogelijk; in materiaal en in kleur. 
  Ook kan een overledene in een wade gewikkeld op een draagbaar worden gelegd.
  In overleg met u kiezen wij wat past.

  Op de pagina 'Meer informatie' vindt u meer voorbeelden.


    • Het vervoeren van een overledene kan en mag op allerlei manieren.
  Het is zelfs toegestaan om de overledene in uw eigen auto te vervoeren.
  De meest bekende vorm is vervoer in een rouwauto. We hebben de keuze uit verschillende soorten en kleuren auto's.
  Maar we kunnen ook bijzondere vervoersmiddelen voor u regelen, zoals een uitvaartbus, een motor met zijspan , een loopkoets, een fiets of een oude Rolls Royce. In overleg is alles mogelijk.

  Op de pagina 'Meer informatie vindt u meer voorbeelden.

 • Afscheid nemen kan op vele manieren maar ook op allerlei locaties.
  U kunt terecht in een kerk of crematorium, of in de aula van de natuurbegraafplaats. Maar afscheid nemen kan ook in een gemeenschapshuis, de kantine van de voetbalvereniging of zelfs de schouwburg.

  Bij een kerkdienst is onze bijdrage beperkt, nabestaanden bespreken met de pastoor, dominee of andere geestelijke de inhoud van de uitvaartdienstdienst.
  Bij een niet-kerkelijke dienst kunnen wij ideeën aandragen, suggesties doen voor muziek, teksten en rituelen. In de dagen naar het afscheid toe, groeit het idee over de juiste invuling van het afscheid. Wanneer gewenst zoeken we een begeleider die naar ons idee bij de overledene en nabestaanden past. De beslissing wat onze bijdrage uiteindelijk zal zijn ligt bij de nabestaanden.

 • Hoe help je kinderen die te maken krijgen met de dood?
  Een lastig thema voor velen die er voor het eerst mee te maken krijgen.

  Kinderen geven vaak zelf aan wat ze wel en niet willen weten, houd ze daarom vooral niet weg van alles wat er gebeurt. Ze verliezen niet alleen iemand die hen nabij stond, maar ook de eigen vertrouwde omgeving is anders; er is weinig aandacht voor dagelijkse zaken, en er is verdriet. 

  Door kinderen de ruimte te geven om erbij te mogen zijn, om vragen te mogen stellen en ze te betrekken bijhet afscheid, geef je hen de aandacht en de begeleiding die ze nodig hebben en verdienen.
  En dit geldt eigenlijk voor alle leeftijden.
  Er zijn veel mogelijkheden om kinderen te betrekken bij het afscheid, wij kunnen daarbij helpen.