Condoleance

Hier kunt u een bericht achterlaten voor nabestaanden, wij zorgen ervoor dat dit in het officiële condoleanceregister komt.

Ga naar condoleanceregister..

Blog

Nieuws, foto’s en andere wetenswaardigheden.

Ga naar de blog..

Referenties

Lees hier reacties van anderen en of laat uw reactie achter via info@deuitvaartzorg.nl. 
 

Ga naar referenties..

Truus

Iedere keer wanneer ik door het kleine dorpje rijd moet ik met een glimlach denken aan mijn allereerste uitvaart. Ik werd gebeld door de zusters van het verzorgingstehuis. De vrouw van meneer Klaassen, “mijn Truusje” was overleden. Wat een groot gemis.

Ze waren altijd samen, en erg op zichzelf. Tot hun grote verdriet hadden ze geen kinderen. Nog nooit hadden ze in de 63 jaar dat ze waren getrouwd over begraven of cremeren gesproken. We hebben er lang over gedaan om een beslissing te nemen, want eigenlijk voelde niets goed. Uiteindelijk is Truus in Heeze gecremeerd. Samen met enkele verzorgsters heeft Hr Klaassen in het crematorium verdrietig afscheid moeten nemen van zijn vrouw.

Een maand later ben ik met hem de as op gaan halen in het crematorium en zijn we samen naar de begraafplaats gereden, Hr Klaassen voorin met de as van zijn Truus op schoot en op de achterbank een bosje fresia’s, haar lievelingsbloemen. Geemotioneerd heeft hij de as van Truus in de urnenmuur geplaatst en zag er nauwkeurig op toe dat de muur goed werd afgesloten met een steen die ik voor hem had laten maken “Ooit weer samen”

Ik heb hem beloofd dat wanneer de tijd daar zou zijn ik hun beider as uit zou strooien. In maart is Hr Klaassen overleden, nog geen half jaar na zijn vrouw. En op een mooie lentedag reed ik met de as van Hr Klaassen en een bosje fresia’s op de achterbank weer naar de begraafplaats toe. Ze hebben samen geleefd, samen lief en leed gedeeld, samen oud geworden en nu uitgestrooid, samen op dezelfde plek. De cirkel van hun leven was rond.