Condoleance

Hier kunt u een bericht achterlaten voor nabestaanden, wij zorgen ervoor dat dit in het officiële condoleanceregister komt.

Ga naar condoleanceregister..

Blog

Nieuws, foto’s en andere wetenswaardigheden.

Ga naar de blog..

Referenties

Lees hier reacties van anderen en of laat uw reactie achter via info@deuitvaartzorg.nl. 
 

Ga naar referenties..

moeder

Na “het grieselen” van haar tuintje is ze op de bank gaan liggen, de plaats waar ze sliep sinds haar man een half jaar geleden was overleden.

Zo vond haar dochter haar toen ze zoals iedere avond even met de hond langs kwam om welterusten te zeggen. Het was verdrietig voor iedereen maar niet voor moeder, die de draad van het leven maar niet meer op kon pakken na de dood van haar man, met wie zij zoveel jaren lief maar ook leed had gedeeld.

Ik had haar dochter een maand tevoren ontmoet, op de tennisbaan notabene….

Samen met haar heb ik moeder verzorgd en we hebben haar op de bank laten liggen, haar eigen plekje. Een blank vurenhouten kist stond in de voorkamer, met stiften en verf erbij.

Ieder die bij haar langs kwam gaf een boodschap mee, en de kleinkinderen plakten hun mooiste stickers.

De dag van de begrafenis was het prachtig weer. Dochter heeft samen met haar man en kinderen nog een allerlaatste keer met moeder door de tuin gewandeld, en de kist bedekt met alle bloemen uit haar tuin.

Voorzichtig hebben we daarna de kist in de auto gezet waarmee de dochter moeder iedere zondag naar de kerk toe bracht.Het paste precies. Zelfs de kleinkinderen konden er nog naast. En zo reden ze stapvoets het kleine stukje naar de kerk.

De praatjes die ongetwijfeld in het dorp de ronde deden, die nam ieder maar voor lief.

Voor de laatste keer werd moeder door haar dochter naar de kerk gebracht; op deze manier klopte het helemaal, en dat is toch altijd het enige dat belangrijk is…