Uitvaart Eersel

Wij zijn al 20 jaar bekend met alle locaties en mogelijkheden van de gemeente Eersel.


Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 040 291 36 46 of info@deuitvaartzorg.nl 


Waar kan de opbaring plaatsvinden?

Opbaren thuis
Wanneer u dat wil is het bijna altijd mogelijk dat de overledene in de eigen omgeving blijft. Thuis in de kamer, de slaapkamer of op een andere vertrouwde plek. Het thuis opbaren van een dierbare kan als heel persoonlijk worden ervaren en het gevoel van rust geven in het nemen van afscheid van uw dierbare.
Thuis opbaren kan tot aan de uitvaart of het moment waarop u een andere keuze maakt. Graag begeleiden we u ook hier bij uw keuze door de mogelijkheden toe te lichten. 
Er wordt een koeling onder de overledene geplaatst of gekozen voor thanatopraxie.
Thanatopraxie is een lichte vorm van balsemen waardoor een lichaam langer in een goede conditie gehouden kan worden. Bekijk het filmpje hieronder voor meer informatie over Thanatopraxie.
Tot slot kiezen we in overleg de manier waarop de overledene wordt opgebaard; in bed, op een baar of in de kist.


Opbaren in het uitvaartcentrum
Wanneer de wens of de mogelijkheid tot thuisopbaring er niet is mogen we gebruik maken van het uitvaartcentrum aan het Areven in Eersel.
Wanneer er gekozen wordt voor een crematie in Veldhoven dan kiezen we sinds 2 jaar vaak voor het uitvaartcentrum van crematorium de Hoge Boght.
Zowel in Eersel als in Veldhoven is gelegenheid om de overledene nog te bezoeken tijdens een afscheidsbezoek, of nabestaanden kunnen een sleutel krijgen zodat zij 24 uur per dag binnen kunnen. Zo kunt u in alle rust afscheid nemen. 
 

Wat zijn de mogelijkheden voor begraven of cremeren in Eersel?

Begraven 
Een begrafenis kan plaatsvinden op de parochiebegraafplaats van de Willibrorduskerk in Eersel.
In Heeze bevindt zich de natuurbegraafplaats Schoorsveld. Daar kan begraven worden in de natuur.
het graf wordt gemarkeerd door een houten plaquette en verder krijgen de nabestaanden een coordinaat waarmee ze kunnen weten waar hun dierbare is begraven.

Cremeren
Eersel zelf heeft geen crematorium, maar in Veldhoven is er sinds 2 jaar crematorium de Hoge Boght, een crematorium aan de rand van Veldhoven.
In dit crematorium bevindt zich ook een uitvaartcentrum en een koffieruimte met diverse mogelijkheden.
Wanneer er een groot gezelschap wordt verwacht is de ruimte misschien te beperkt. Dan is het alternatief crematorium Rijtackers in Eindhoven of het crematorium Heeze in Heeze. 

Wij bespreken de verschillende mogelijkheden graag met u tijdens een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact op met Monica van den Broek, de uitvaartzorg  voor een vrijblijvend voorgesprek op telefoonnummer 040-2913646

Cookie instellingen